Germinal Beerschot zet zijn zinnen op Brandts

De Nijs Michael
| 3 reacties
Germinal Beerschot zet zijn zinnen op Brandts
Foto: © SC

Germinal Beerschot maakt een dramatisch seizoen mee. De Ratten eindigden vorig seizoen nog knap vijfde, maar dit seizoen verkeert paars-wit in hoge degradatienood. Bovendien werd Germinal Beerschot ook al gewipt in de Cofidis Cup.

Als gevolg van de slechte resultaten besloten trainer Harm Van Veldhoven en het bestuur gisteren om de samenwerking in onderling overleg stop te zetten. De voorbereiding naar de wedstrijd op het veld van Zulte Waregem wordt verzorgd door hulptrainers Schaessens en Havermans, maar intussen is het bestuur wel druk op zoek naar een definitieve opvolger voor Harm Van Veldhoven.

In dat opzicht circuleert vooral de naam van de Nederlander Ernie Brandts, die vorig seizoen aan de slag was als hoofdcoach van de Nederlandse topklasser NAC Breda. Brandts is overigens geen onbekende op het Kiel, de 52-jarige trainers was er namelijk al eens aan de slag tussen 1989 en 1991. In die periode werkte Brandts ook samen met Gunther Hofmans, die nu de zoektocht naar een nieuwe coach voor zijn rekening neemt.

Brandts lijkt dus de meest voor de hand liggende oplossing, maar Germinal Beerschot heeft ook nog enkele andere opties. Zo worden ook de namen van Hugo Broos, Franky Van der Elst en Walter Meeuws genoemd in de wandelgangen. Geen van deze drie trainers zou weigerachtig tegenover een avontuur bij Germinal Beerschot staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties