Inter wint makkelijk bij Lazio

Bram Coenen
| 29 reacties

Inter heeft er helemaal een geslaagde week van gemaakt. Nadat het zich woensdag al kwalificeerde voor de finale van de Champions League, klopte het nu Lazio met 0-2 en lijkt het goed op weg naar de landstitel.

Inter had vanavond geen kind aan Lazio. Al na tien minuten had het drie uitstekende kansen weten te versieren. Samuel Eto'o, Maicon en Thiago Motta slaagden er echter niet in om doelman Fernando Muslera te verschalken.

Lazio stelde daar enkel een poging van Aleksander Kolarov tegenover. De Serviër, die in de belangstelling van Inter staat, stuitte echter op doelman Julio César. Pas op slag van rust kon Inter dan toch de score openen. Walter Samuel kopte raak op een perfecte voorzet van Wesley Sneijder.

Ook na de pauze waren de meeste kansen voor Inter. Het vizier van Eto'o stond echter niet scherp afgesteld vanavond. Waar de Kameroener niet in slaagde, lukte Thiago Motta wel. Uit een hoekschop kopte de Braziliaan de verlossende 0-2 binnen.

Zege binnen voor Inter, dat zich twee punten afscheidt van naaste achtervolger AS Roma met nog twee speeldagen voor de boeg. Lazio staat zestiende en is nog steeds niet zeker van het behoud. (AN)