Chelsea en Arsenal winnen, Liverpool en United gelijk

Ruben Philippe
| 3 reacties

Koploper Chelsea en achtervolger Arsenal wonnen vanavond beiden hun partij. Liverpool, dat de laatste weken in een opwaartse spiraal zat, kwam niet verder dan een puntendeling. De topper tussen Man City en Man United bleef steken op 0- 0.

In de Londense derby tussen Chelsea en Fulham bleek het enige doelpunt van Essien te volstaan voor de drie punten. De Ghanees trapte een loepzuivere voorzet van Malouda tegen de touwen. In de slotfase werd doelpuntenmaker Essien nog uitgesloten na een zware tackle met twee benen. Moussa Dembele stond de volle negentig minuten tussen de lijnen.

Eerste achtervolger Arsenal haalde het van Wolverhampton met 2-0. Al na één minuut stonden The Gunners op 1-0. Chamakh kopte een voorzet van Sagna meteen tegen de touwen. Vlak na het vroege doelpunt kon Arshavin de bezoekers helemaal uittellen, maar hij vond doelman Hahnemann op zijn weg. Nadien hield ook de paal de Rus van een doelpunt.

Pas in de slotfase kon Arsenal de wedstrijd helemaal beslissen. Chamakh schoot zijn ploeg, na een subtiele doorsteekbal van Fabregas, naar de geruststellende 2-0-zege.

Liverpool kon na de fraaie zege tegen Chelsea geen vervolg breien aan de opmars. The Reds kwamen niet verder dan 1-1 tegen Wigan Athletic. De partij begon nochtans uitstekend na een knappe goal van Torres. De Spanjaard bekroonde de subtiele pass van Gerard met een lage inschuiver.

In de tweede helft kwam de thuisploeg toch opnieuw langszij. Rodallega joeg de gelijkmaker van dichtbij in het doel. Tien minuten voor tijd kreeg Gerard nog dé kans op de drie punten, maar het doelkader stond een overwinning in de weg.

De topper van de Engelse speeldag was ongetwijfeld de derby tussen Manchester City en Manchester United. De partij draaide echter op een sisser uit. Beide teams konden niet tot scoren komen waardoor de beginstand ook meteen de einduitslag was. Kansen waren er nauwelijks, al zat de verdedigende opstelling van City daar zeker voor iets tussen.