Australië schakelt titelverdediger Irak uit

Irak zal zijn stunt van vier jaar geleden op de Asian Cup niet herhalen. De titelverdediger verloor in de kwartfinales met 1-0 van Australië.

Het was een spannende wedstrijd tussen Irak en Australië die uiteindelijk pas in de 117de minuut van de verlengingen zou beslist worden door een doelpunt van Harry Kewell.

Zuid-Korea plaatste zich ook voor de halve finales na een 1-0 zege tegen Iran, eveneens na verlengingen. Yoon scoorde de enige goal in de 105de minuut.

Oezbekistan plaatste zich na een 2-1 zege tegen Jordanië. Bakayev bracht de ex-Sovjetrepubliek op een 2-0 voorsprong. De tegentreffer van Yaseen was niet meer dan een eerredder. Eerder schakelde Japan al gastland Qatar uit. Na een spannende wedstrijd werd het 3-2.

In de halve finales speelt Japan morgen om 14u25 tegen Zuid-Korea en om 17u25 neemt Oezbekistan het op tegen Australië.