PSV snoeihard onderuit op openingsspeeldag

Pieter Vierstraete
| 19 reacties
PSV snoeihard onderuit op openingsspeeldag
Foto: © SC

Dick Advocaat heeft zijn start met PSV in de Nederlandse Eredivisie gemist. De Eindhovenaren gingen met 3-2 op hun snufferd tegen het bescheiden RKC Waalwijk.

De Nederlandse titel kandidaat bij uitstek, PSV, heeft zijn eerste competitiewedstrijd in en tegen Waalwijk verloren. Terwijl een week terug Ajax nog met 4-2 opzij werd gezet in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, ging het vandaag niet bepaalde van een leien dakje. Alhoewel: Jeremain Lens zette de 0-1 na minder dan tien minuten op het bord. Eenrichtingsvoetbal leek het devies van de dag.

Pas dan liep het verkeerd, met name in de verdediging. Bouma klungelde achterin en verschalkte zijn eigen doelman. En plots schoot Rodney Sneijder, de broer van Wesley, de 2-1 net voor rust tegen de netten: de wereld op zijn kop. Waalwijk ging gewoon verder op hun elan en net de thee zette Sneijder de 3-1 op het bord. Deze keer ging PSV-verdediger Marcelo helemaal de mist in.

Tim Matavz milderde nog tot 3-2 maar het kalf was al verdronken. Teddy Chevalier (ex-Zulte) maakte trouwens een prima debuut en speelde een uitstekende partij voor RKC.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties