Barton: "FA moet zich schamen over schorsing Terry"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Barton: "FA moet zich schamen over schorsing Terry"
Foto: © SC

Barton vindt dat Terry goed wegkomt met amper vier speeldagen schorsing na racistische uitlatingen tegenover QPR-speler Anton Ferdinand: "Luis Suarez kreeg acht speeldagen, toch?" Barton kreeg vorig jaar zelf 12 matchen schorsing na agressief gedrag.

De Ex-speler van QPR ventileerde zijn ongeloof op Twitter: “Vier speeldagen? Een volledig jaar onderzoek, een vier dagen durende hoorzitting en amper vier speeldagen schorsing? Suarez kreeg er acht, niet?"

Liverpoolspits Luis Suarez kreeg vorig jaar acht speeldagen na een vergelijkbaar incident met Evra van Manchester United. Joey Barton kreeg zelf 12 speeldagen na agressief in de wedstrijd tussen QPR en Manchester City van vorig jaar. De 12 matchen gingen dit seizoen in en dat is de grootste reden waarom Barton naar Marseille trok.

Barton ging nog even door op Twitter, een bloemlezing:

“Wel ik denk dat dit veel bewijst. Wat een farce. 12 speeldagen voor agressief gedrag en amper vier voor dit? De FA zou zich moeten schamen.”

“Ach het is nu voorbij en de betrokkenen kunnen voort met hun carrière, ik verwachtte wel een publieke executie na een jaar onderzoek.”

“Twaalf speeldagen kreeg ik!!! Als ik de FA hun perverse gedachtegang volg kwam ik er beter af had ik de spelers van City racistisch uitgemaakt dan ze een beetje te ‘kietelen’ zoals ik deed. Onder welke omstandigheden kan dat gerechtvaardigd zijn?”

“Ik klaag niet, zonder die schorsing speelde ik nu niet voor Marseille.”

Hij eindigt met: “Ik had een levendige droom vannacht over Terry, een joelende menigte en een vuurpeloton. Niet de uitkomst die ik verwacht had.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties