GROEP F: Sensatie Lewandowski gaat gewoon door

Wat moet je nog zeggen over Robert Lewandowski? Tien goals in drie matchen lijkt ons voldoende argumentatie om hem dé sensatie van het moment te noemen. Het volgende slachtoffer luisterde naar de naam Dinamo Zagreb. Bayern maakte er gehakt van: 5-0

Bayern München-Dinamo Zagreb: 5-0

Na 25  minuten had Bayern zijn schaapjes al op het droge. Dinamo Zagreb zag een vloedgolf aan Duitsers op zich afkomen en in een mum van tijd stond het 3-0. Douglas opende de score, de onvermijdelijke Lewandowski verdubbelde die en Götze maakte het nog voor de rust onnodig verder te speculeren.

Dinamo Zagreb, ongeslagen voor 45 opeenvolgende matchen voor dit duel, moest de kelk tot op de bodem ledigen. Lewandowski maakte er nog voor de rust 4-0 van. Zijn negende (!) in drie matchen.

Maar goed, als je dan toch bezig bent, maak je er maar een hattrick van, nietwaar? Lewandowski liet dat dus niet na: 5-0. Hij scoorde op dat moment uit tien van zijn laatste vijftien pogingen.

Arsenal-Olympiakos: 2-3

Een knotsgekke wedstrijd! Arsenal kwam op achterstand op het halfuur na een goal van Castro, maar twee minuten later had Walcott de score alweer op gelijke hoogte getrokken. Maar nog voor de rust stond Olympiakos weer op voorsprong na een own goal van Ospina.

Sanchez maakte er op de 65ste minuut 2-2 van, maar een minuut later stond het alweer 2-3 na een goal van oude bekende Finnbogason.