Essikal als rolmodel: "Nu ik op televisie kom, luisteren ze iets meer in Neder-Over-Heembeek"

Essikal als rolmodel: "Nu ik op televisie kom, luisteren ze iets meer in Neder-Over-Heembeek"
Foto: © photonews

Karim Essikal is een Brusselaar in hart en nieren. De youngster van Zulte Waregem komt uit de wijk Versailles in Neder-Over-Heembeek. Niet meteen een geweldige buurt om op te groeien, of toch? Essikal breekt de stilte.

“Versailles past niet op een postkaartje, maar het is niet zo erg als de media willen doen uitschijnen”, aldus Essikal tegenover Sport/Voetbalmagazine. “Er zijn pubers die uithangen aan de straathoeken en stommiteiten uithalen.”

“Maar als je hen aanspreekt, dan blijken het niet de slechtste jongens te zijn. Ik probeer hen op andere gedachten te brengen. Of ze luisteren? Nu ik op televisie kom, ietsje meer”, geeft de middenvelder van Zulte Waregem eerlijk aan.

Karim Essikal: "Om aanzien te krijgen in de wijk moet je kunnen voetballen"

Een berichtje van een van zijn vrienden uit Neder-Over-Heembeek schudde hem wakker. Er stond te lezen: ‘Blijf volharden en laat ons verder dromen’. Want voetbal is meer dan de belangrijkste bijzaak ter wereld.

“Ik besefte niet hoe gelukkig ik die mensen kon maken. Voetbal is alomtegenwoordig in Versailles. Om aanzien te krijgen in die wijk moet je kunnen voetballen. Het is de enige sport die iedereen er beoefent.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties