Opmerkelijk: "FC Barcelona gebruikt AA Gent als motivatie"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 30 reacties
Opmerkelijk: "FC Barcelona gebruikt AA Gent als motivatie"

Luis Enrique zou bij zijn volgende speech in de kleedkamer van FC Barcelona weleens beelden van AA Gent uit zijn hoed toveren. Dat kwam Vanhaezebrouck immers op het Elite Club Coaches Forum van UEFA te weten.

AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck vertoefde op Transfer Deadline Day in opmerkelijk gezelschap. Hij werd uitgenodigd door UEFA voor een internationaal trainerscongres samen met de allergrootsten in het trainersgild. Hij kwam terug met interessante anekdotes.

Het is geen geheim dat de Gentse oefenmeester de manier van druk zetten die Barcelona hanteert, erg genegen is. "Ik toon beelden van Barcelona, dat zei ik ook tegen Luis Enrique. 'Ik kan geen beelden van toppers tonen, die zitten hier al', zei hij."

Toch gebruikt ook Luis Enrique het als motivatie. "Hij zei me dat hij het voorbeeld van Gent zou gebruiken in zijn kleedkamer. Als ze weten dat ze als leidraad gebruikt worden bij andere teams, blijven die toppers ook dat stoorwerk doen."

Mourinho? Heel sympathiek én hij wist goed wat AA Gent was

-Hein Vanhaezebrouck

Hij praatte er ook met Mourinho. "Het is een innemende man die heel sympathiek overkwam. Hij wist ook goed wie wij waren en kon meteen meepraten over AA Gent. We zijn geen fan van elkaars filosofie, maar dat hoeft ook niet. Iedereen had respect voor elkaar."

Vanhaezebrouck kon er uiteraard ook belangrijke contacten leggen. "Het opent deuren. Als ik nu contact opneem om eens trainingen bij te wonen bij Barcelona en dergelijke, weten ze wie ik ben." Vanhaezebrouck kreeg van de club de uitvergrote foto mee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties