Reactie Gekke avond voor Kabasele: "Ik ging achter mijn jas om op de bank te zitten, en plots kreeg ik te horen dat ik moest spelen"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Amsterdam
| 11 reacties
Gekke avond voor Kabasele: "Ik ging achter mijn jas om op de bank te zitten, en plots kreeg ik te horen dat ik moest spelen"

Dat Christian Kabasele aan de aftrap stond tijdens Nederland-België, was zonder twijfel de grootste verrassing van de avond. De speler van Watford moest Vincent Kompany, die op het einde van de opwarming afhaakte, vervangen.

Kompany zou normaal zijn wederoptreden bij de Rode Duivels maken, maar de ervaren rot besliste na de opwarming om niet te spelen. Kabasele kreeg plots te horen dat hij moest opdraven en moest zich reppen om het eerste fluitsignaal te halen. "Ik wandelde net naar binnen om mijn jas te gaan halen. Ik dacht dat ik die wel zou kunnen gebruiken op de bank."

"Plots kwam iemand van de technische staf achter me aan om te zeggen dat ik Vincent moest vervangen. Op één minuut na was ik klaar om op de bank te gaan zitten", aldus Kabasele. "Aan wat ik dacht toen ik wist dat ik zou spelen? Goh, ik heb gewoon geprobeerd om mijn hoofd leeg te maken en het zo goed mogelijk te doen."

"Wij waren beter dan Nederland"

De gewezen speler van KRC Genk deed het naar behoren. Dat hij bij Watford gewoon is van in een driemansdefensie te spelen, hielp hem natuurlijk ook wel. "Op training bij Watford is het altijd zo. Daar sta ik aan de linkerkant, hier was het aan de rechterkant. Al maakt dat op zich niet veel uit."

Dat er meer in zat tegen Oranje, zag ook Kabasele. "Toen wij ons niveau haalden, deden we Nederland pijn. We waren beter en hadden veel kansen om deze match uiteindelijk te winnen. Jammer dat het niet lukte."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws