Vanhaezebrouck over falende zomertransfer: "Het is een fysiek probleem"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 0 reacties
Vanhaezebrouck over falende zomertransfer: "Het is een fysiek probleem"
Foto: © photonews

Hoe zou het nu zijn met Emir Kujovic? Het is een vraag die we weleens horen in en rond de Ghelamco Arena. Wel daarnet was hij op z'n eentje rondjes aan het lopen rond het Gentse trainingsveld. De spits is nog steeds niet uit de miserie.

Het is intussen meer dan twee maand geleden dat Emir Kujovic nog eens niet in de tribune plaatsnam bij AA Gent. Tegen Sint-Truiden bleef hij op 24 september de volledige wedstrijd aan de bank gekluisterd. drie dagen eerder speelde hij nog een -redelijk dramatisch- uur op Lierse.

Sindsdien geen spoor meer van de Zweed, die met zijn land in september nog tegen Nederland tussen de lijnen stond. Gent-coach Vanhaezebrouck geeft aan dat de boomlange aanvaller nog steeds niet topfit is.

Als je niet fit bent, kan je niet volledig je kans gaan

"Hij heeft al veel kleine blessures gehad. Een probleem hier, een ziekte daar. Dan is het uiteraard moeilijk om je ritme te vinden. Je moet eerst volledig fit zijn eer je je kansen volledig kan gaan", aldus Vanhaezebrouck.

Zelfs spelers als Dejaegere moeten wachten op kansen

Hij heeft wel meer spelers die niet of weinig aan spelen toekomen. "De fitte moeten zelfs wachten tot er een kans komt. Er is veel concurrentie voorin en uiteraard ga je dan kiezen voor de jongens die honderd procent fit zijn. Neem nu Brecht Dejaegere, die zit ook al twee, drie wedstrijden op de bank."

"Hij kwam wel steeds goed in, maar zelfs spelers als hem moeten wachten, ook al zijn ze gretig en gezond." Bij Kujovic is er volgens Vanhaezebrouck wel nog steeds progressie merkbaar. "Er zit progressie in, maar het is stap voor stap."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties