Hoe serieus wordt de Super League echt genomen?

Hoe serieus wordt de Super League echt genomen?
Foto: © Davy Rietbergen

Het vrouwenvoetbal was een van de zaken waar ze bij de Pro League volop wilden inzetten in het nieuwe seizoen. Voorlopig zijn de signalen echter nog niet al te hoopgevend.

De Super League is uitgebreid van 6 naar 10 ploegen en dat is een goede zaak voor de ploegen, die vorig seizoen normaal gezien opnieuw vijf keer tegen dezelfde teams hadden moeten spelen.

Het jaar daarvoor was dat zelfs nog zes keer. Een competitie en dan play-offs herleid dat tot vier keer én met normaliter meer spanning op het einde van het seizoen.

Coronatests

Tot daar het goede nieuws, want vandaag kwam naar buiten dat er geen coronatests zullen zijn voor het vrouwenvoetbal.

Dat is op zich misschien wel ergens te begrijpen, gezien de hoge prijs van zo'n tests die een flinke hap uit het budget van de vrouwenclubs op zich zou zijn.

Livematchen?

Maar qua statement is het voor de ploegen een tweede slag in het gezicht, nadat eerder al duidelijk werd dat er amper om de twee speeldagen een wedstrijd van de Super League live zal worden getoond.

Rest ook nog de vraag: waar zullen die worden getoond? In het hele debat rond de tv-rechten en de zenders wordt zelden tot nooit over de vrouwen gesproken. Een samenvattingsprogramma op maandag op Eleven Sports lijkt wél al zeker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties