Stijn Stijnen krijgt héél zwaar verdict te horen na tirade aan adres van scheidsrechter

Stijn Stijnen krijgt héél zwaar verdict te horen na tirade aan adres van scheidsrechter
Foto: © photonews

Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal (DCP) heeft Patro Eisden-coach Stijn Stijnen in totaal zeven wedstrijden schorsing opgelegd, waarvan vier effectief. Stijnen ging in de wedstrijd tegen KAA Gent zwaar tekeer en bedreigde de vierde ref meermaals.

"Ik weet u wel te vinden, maandag is uw carrière voorbij", uitte hij naar de official. Ook keeperstrainer Niels Hermans kreeg twee speeldagen schorsing voor wangedrag tijdens dezelfde partij.

Uit het scheidsrechtersverslag bleek dat Stijnen zich heel de partij intimiderend opstelde tegenover de vierde scheidsrechter. Op zitting bleken sms-berichten tussen die vierde ref en de keeper van Patro Eisden over de houding van spelers ten aanzien van scheidsrechters de aanleiding voor zijn gedrag. Die dateerden al van een tijdje voor de match en waren ongerelateerd, maar zorgden toch voor danige beroering in de kleedkamer.

In de eerste helft kreeg Stijnen al geel voor zijn gedrag, maar dat weerhield hem niet om tijdens de rust de vierde scheidsrechter opnieuw te bedreigen. "Ik zie u wel in de rechtbank", liet Stijnen optekenen. Het Disciplinair Comité was scherp voor de coach:

"Door woorden en gedragingen heeft Stijnen actief bijgedragen tot een opstandige en zelfs vijandige sfeer die van bij aanvang van de wedstrijd door de bank van K. Patro Eisden Maasmechelen werd opgewekt. (...) Hij had onmiskenbaar tot doel de vierde official te destabiliseren en te treffen door een ernstige vrees."

Het is niet de eerste keer dat Stijnen als coach voor het DCP moet verschijnen, het Comité ziet ook geen verbetering in het gedrag van de voormalig doelman. Dat hij na zijn uitsluiting en het laatste fluitsignaal alsnog het veld opkwam om onder meer verhaal te halen bij de scheidsrechters, leverde hem nog een speeldag schorsing op. Alles samen moet Stijnen ook 2500 euro betalen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties