Flames halen uit in Hongarije en maken terugwedstrijd compleet overbodig

De Belgian Red Flames namen het in en tegen Hongarije op in de heenwedstrijd van de barrages om in de Nations League te blijven. Dat leverde een al bij al makkelijke overwinning op, waardoor de terugwedstrijd nu al een maat voor niets is.

In november werd er geloot voor de barrages en kwam Hongarije uit de trommel voor de Belgian Red Flames. Vrijdagavond speelden de Flames in de Puskás Akadémia Pancho Aréna in Felcsút dinsdag is er de terugwedstrijd in Leuven.

De Flames wilden de wedstrijd aanvatten als een bekerwedstrijd en met een overwinning terug naar Leuven komen. Ze namen de wedstrijd dan ook meteen in handen, al was het spel eigenlijk nog niet eens opperbest. Aan klasseverschil geen gebrek echter.

Flames hebben geen kind aan Hongarije en winnen met 1-5

Turanyi had de thuisploeg snel op voorsprong gebracht, dankzij Kees en Wullaert was er echter al na twintig minuten al orde op zaken gesteld. 1-2 was ook meteen de ruststand, na de pauze was het wachten tot Vanhaevermaet halfweg de tweede helft de ban helemaal brak.

Kapitein Wullaert maakte nog haar tweede van de avond - haar 79e al voor de Red Flames. En ook Sari Kees kon nog een stilstaande fase binnenkoppen, goed voor een 1-5 eindstand. De terugwedstrijd is zo al bijna helemaal overbodig geworden.