Club Brugge pakt de Beker van België: jonge Covent de strafschopheldin

In Leuven stond op woensdag 1 mei de bekerfinale bij de vrouwen op het programma. OH Leuven begon daaraan als favoriet tegen Club Brugge in wat uiteindelijk een prangertje met verlengingen en strafschoppen zou gaan worden.

OH Leuven begon als favoriet aan zijn bekerfinale tegen Club YLA. Het mocht bovendien ook in eigen huis spelen, altijd een extra voordeel - al waren er ook heel wat Brugse supporters afgereisd naar het King Power @ Den Dreef.

In de eerste helft kregen we kansen aan beide kanten, maar het was wachten tot op slag van rusten toen Saar Janssen de 1-0 maakte - een afgeweken schot en ook wel met de nodige meeval voorbij doelvrouw Covent.

© photonews

Na de koffie kwam een gretig Club YLA opzetten en dat leverde op het uur de 1-1 op. Na getreuzel achterin bij de Leuvenaars maakte Caitlin Lievens de gelijkmaker. Daarna nam de stress gaandeweg de overhand in de match.

Covent zorgt voor het verschil in de strafschoppen

Zo gingen we naar verlengingen en uiteindelijk ook naar strafschoppen, want niemand durfde nog voluit aanvallen. In de strafschoppen was het doelvrouw Covent die Club Brugge aan de eerste prijs in de geschiedenis hielp.

Op de pogingen van Nikée van Dijk en Zenia Mertens lag ze in de goede hoek, bij Club YLA werd niet gefaald en dus werden die onder het goedkeurend oog van onder meer Michel en zoon Guilian Preud'homme bekerwinnaars. Dit weekend is er alweer voetbal in de Super League.