Lierse stopt, wat nu met de Super League?

Lierse stopt, wat nu met de Super League?
Foto: © Lierse Vrouwen/Bruno Holvoet

De Vrouwen van Lierse beslisten om er mee op te houden in de Super League. En dus rest de vraag: wat nu met onze hoogste klasse in het vrouwenvoetbal?

Eigenlijk zijn er maar twee opties: ofwel wordt er een achtste team gevonden om mee te doen aan de Super League, ofwel niet. Het plan om vanuit de Academy in Leuven een extra team in te schrijven vond vorig seizoen weinig aarding en lijkt gezien de verjonging in de Super League onhaalbaar.

Dan maar een achtste team vinden in eerste nationale? Noch Zulte Waregem, noch Moldavo, noch alle andere teams vanop het tweede niveau staan te springen om nu al een plaatsje in de Super League op te eisen. En dus ziet het er naar uit dat het gewoon een competitie wordt met zeven teams.

Super League met 7

Ook in de Eredivisie is dat sinds dit seizoen het geval. Een format met play-offs lijkt dan echter wel onhaalbaar, gezien een play-off 2 met drie teams voor amper 18 matchen zou zorgen voor een aantal teams. En dat is wel heel erg weinig. Dus ligt de oplossing in het Nederlandse model.

De zeven teams zouden in dat model dan vier keer tegen elkaar uitkomen in 24 speeldagen. De hele zaak moet door de KBVB nog worden herbekeken de komende uren en dagen, een nieuwe kalender zal worden aangemaakt in functie van het wegvallen van Lierse. Later dus zeker nog meer nieuws in deze kwestie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties