Verdedigster in de spits legt goede statistieken voor: "Dat is het grote verschil"

Verdedigster in de spits legt goede statistieken voor: "Dat is het grote verschil"
Foto: © Louis Evrard

Ella Van Kerkhoven is dit seizoen bezig met indrukwekkende statistieken te verzamelen. Ondanks een blessure die haar enkele weken hinderde, toont ze vanuit de spits dat ze belangrijk kan zijn voor Anderlecht. En zeggen dat ze eigenlijk een verdedigster was/is.

“Ik ben inderdaad gewoon van het spel voor mij te hebben, dus in de spits staan is echt wel wennen. Nu speel ik vaker met de rug naar doel en dat is een heel andere manier van werken. Het was aanpassen, maar ik trek mijn streng”, aldus Van Kerkhoven in gesprek met Voetbalkrant.com.

Ervaring voorin had ze voor dit seizoen niet: “Misschien eens op een toernooitje voorin staan, dat wel. Maar bij mijn clubs stond ik altijd centraal achterin of soms eens als verdedigende middenvelder. Zo hoog op het veld staan, dat is helemaal nieuw.”

“Maar het is wel een erg leuke en nieuwe uitdaging voor mij. Ik begin er mijn draai in te vinden, al is het toch helemaal anders. Een verdediger kan zijn momenten kiezen om via positionering zijn ding te doen, terwijl een spits er altijd moet staan.”

En ook met de fysieke paraatheid ziet het er goed uit: “Ik was enkele weken out, maar heb de voorbije weken toch al kunnen spelen. Het zal nog een zwaar seizoen worden, maar we zijn er wel degelijk klaar voor.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties