De stunts van de Red Flames naar het EK 2017: een nederlaag die het geloof versterkte

De stunts van de Red Flames naar het EK 2017: een nederlaag die het geloof versterkte
Foto: © photonews

In fragment 4 uit het boek 'Red Flames - Ons Vrouwenvoetbal Breekt Door', werpt de auteur een andere blik op de cruciale eerste EK-match tegen Denemarken.

De Red Flames zaten vanaf minuut één niét in de match. In de zesde minuut kon keepster Justien Odeurs een Deense vrijschop nog tegen de lat tikken, maar de terugbotsende bal werd door Troelsgaard binnengekopt. Meer dan een koude douche. Het duurde een kwartier voor de Red Flames ietwat in hun goede spel komen.

De ploeg schoof op naar voren. Maar Ives Serneels ziet dat de Denen sneller en snediger blijven. Maar de Red Flames staan erom bekend dat ze een veel betere tweede helft spelen, verklaarde de Deense coach na de match. En zo geschiedde.

De Denen zien af

Aanvallen, hoekschoppen, hete standjes voor het doel, ze speelden zich vooral voor de Deense doelvrouw af. De Belgische kansen werden frequenter. "De Belgen, die echt een goed team zijn, maakten het ons moeilijk en we moesten er hard voor knokken", aldus nog de immersympathieke Deense bondscoach Nils Nielsen.

Hij merkte ook dat de Belgen slim naar zijn zwakkere speelsters toe gingen spelen. Ook de Nederlandse pers vond dat België een punt had verdiend. Maar de match eindigt op 1-0. Geen resultaat? Toch wel.

De Belgen weten nu dat ze het kunnen

Na de pauze ging er bij de Red Flames een lichtje branden. "Toen kwam de klik wat we hier echt voor een resultaat konden gaan. We waren na de match nog het meest ontgoocheld omdat we ons realiseerden dat we echt hadden kunnen winnen", vertelde kapitein Aline Zeler achteraf.

Tessa Wullaert en Janice Cayman waren erbij en knikten instemmend. Het leergeld was betaald. Tijd om te cashen tegen Noorwegen, om de gevonden winnaarsmentaliteit te verzilveren.

Het boek ‘Red Flames – Ons vrouwenvoetbal breekt door’ is uitgegeven door Lannoo en geschreven door Willem De Bock. Voor het boek, een lezing of andere info: willem.de.bock@skynet.be.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties