Speelster Anderlecht scoorde liefst 29 keer in een seizoen, maar was 2 jaar geleden nog ... verdedigster: "Veel progressie gemaakt in de aanval"

Aernout Van Lindtdoor Aernout Van Lindt
Datum
0 reacties
Speelster Anderlecht scoorde liefst 29 keer in een seizoen, maar was 2 jaar geleden nog ... verdedigster: "Veel progressie gemaakt in de aanval"
Foto: © photonews

Ella Van Kerkhoven mocht op de Sparkle in Oostende afgelopen weekend ook een prijsje meenemen naar huis. Die voor beste topschutster. Met 29 doelpunten deed de gewezen verdedigster het dit seizoen echt wel straf.

"29 doelpunten maken in een seizoen? Dat had ik nooit zien aankomen", aldus Ella Van Kerkhoven in een reactie aan Voetbalkrant.com. "Ik heb veel bijgeleerd dit seizoen, ben technisch en tactisch vooruitgegaan en heb wat meer inzicht gekregen in mijn positie."

Enorme progressie

"De progressie die ik maakte, is enorm. Dan is topschutter worden een mooie kers op de taart. Ik krijg van iedereen echt geniale passen, soms zijn de goals al gemaakt op het moment dat ik hem maar moet gaan binnenkoppen."

"Het collectieve in onze ploeg kwam er het afgelopen seizoen echt wel goed uit. Samen hard werken en resultaten eruitkrijgen, dat is fantastisch. Iedereen werkt voor elkaar, dat maakt het werk allemaal makkelijker."

Aan vertrekken bij Anderlecht dacht ze alvast niet: "Na het goede seizoen wilde ik graag verder doen bij Anderlecht. Waarom zou ik weggaan? Ik werd goed omringd en alles liep zoals ik wou. Iedereen maakt zijn keuze op zichzelf, maar de band van dit team is wel enorm hecht en dus zijn er velen die echt wel willen blijven. Het is nog wat onduidelijk, de Champions League is toekomstmuziek.”Reacties 0 reacties

Heeft u zelf nieuws of wil u uw club in de belangstelling brengen? Contacteer ons via vrouwen@sport-planet.eu.

AddToAny
Nieuwsbrief
Dagelijkse nieuwsbrief ontvangen?
Wanneer wil je onze nieuwsbrief ontvangen? *
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Ander voetbalnieuws