Venanzi geeft meer uitleg over herstructurering Standard en de rol van Preud'homme en Renard

Clint Vens
| 4 reacties
Venanzi geeft meer uitleg over herstructurering Standard en de rol van Preud'homme en Renard

Volg Standard nu via WhatsApp!

Standard zal volgend seizoen een facelift ondergaan. Sa Pinto werd, ondanks bekerwinst en een tweede plaats, naar de uitgang verwezen. Enter Michel Preud'homme, en dat heeft zo zijn gevolgen op organisatorisch vlak bij de Rouches.

Renard was dit seizoen sportief directeur bij de Luikenaars. De intrede van verloren zoon Michel Preud'homme betekent dat hij een stap opzij moet zetten, de ex-doelman van onder meer KV Mechelen en Standard wordt nu hoofd scouting. 

Geen degradatie

Al wil Venanzi de nieuwe taak van Renard niet afdoen als een stap terug: "Een degradatie? Integendeel. Hij wordt bestuurslid en treedt toe tot de raad van bestuur. Dat is niet niks, hé! Ik wenste in de eerste plaats een besluitvormingsproces tot stand te brengen waarin de voorzitter niet alle volmachten bezit", verklaart hij aan Sport/Voetbalmagazine

Meer samenwerking

De Rouches gaan op organisatorisch vlak de zaken anders gaan aanpakken: "Ik wil niet meer het alleenrecht hebben om beslissingen te nemen. de clubeigenaar is ondergeschikt aan de club. Daarom hebben we de raad van bestuur zo georganiseerd dat iedereen op elk moment van alles op de hoogte is."

"Renard, Preud'homme of ik zullen niet afzonderlijk met een makelaar onderhandelen. Standard moet beheerd worden als een klassiek bedrijf. En het moet een gezond financiële beleid voeren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties