Twente kampioen in BeNe League

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Twente is de eerste kampioen in de BeNe League A. Een overwinning thuis tegen grote concurrent Standard was genoeg om in extremis de titel te grijpen. Standard Femina moet met lege handen terug naar huis.

Zowel Standard als Twente maakten indruk tijdens deze BeNe League en het was dan ook logisch dat beide teams mochten strijden om de titel in een rechtstreeks duel op speeldag 14. Standard had genoeg aan een gelijkspel om kampioen te worden, Twente moest winnen. De Tukkers hadden wel het thuisvoordeel.

In De Grolsch Veste begon Standard het beste aan de wedstrijd. Halfweg de eerste helft leidde dat ook tot een doelpunt via Maud Coutereels. Lang konden de bezoeksters niet genieten van hun voorsprong, want Spitse zorgde snel voor de 1-1. Meteen ook de ruststand in Enschede.

In de tweede helft kwam Twente meer opzetten. Het wist dat het moest scoren. Jill Roord en Anouk Dekker kwamen er zeer dichtbij, maar doelvrouw Kelly Ickmans hield Standard Femina recht. Een kwartier voor tijd was het dan toch zover, toen Marlous Pieëte Twente het delirium inschoot. In de slotfase scoorde de thuisploeg zelfs nog een keer. Eindstand: 3-1.

Twente is zo de eerste kampioen in de BeNe League.