Rode Duivels en Aston Villa in de clinch om Benteke?

Rode Duivels en Aston Villa in de clinch om Benteke?
Foto: © SC

Christian Benteke is geblesseerd en zou daardoor de twee laatste interlands van België moeten missen. De medische staf van de nationale ploeg vraagt zich echter af of een snellere terugkeer niet mogelijk is, maar stuit daarbij op Aston Villa-manager Paul Lambert.

Lambert wil Benteke terug fit krijgen voor de match tegen Tottenham, net na de internationale break. De Rode Duivels willen hem uiteraard vroeger terug en de medische staf denkt dat er een kans is. "Christian is gestart met de revalidatie", zeggen die in Het Nieuwsblad. "Er is nog een kans dat hij speelt. Voor alle partijen is een speelklare Benteke wenselijk, maar we zetten geen druk en nemen geen risico’s."

Paul Lambert is het daar echter niet mee eens. "Als hij niet speelt voor ons, zie ik niet in waarom hij kan spelen voor België", aldus de manager. Belgie mag Benteke volgens de FIFA-reglementen testen, maar Lambert wil dat dat in Engeland gebeurt. "Regel is regel, maar de Belgen zouden naar hier moeten komen. Je kan Christian nu niet laten vliegen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws