STVV wint in Leuven

De Nijs Michael
| 0 reacties
STVV wint in Leuven
Foto: © SC

Sint-Truiden ging gisteren op bezoek bij OH Leuven. Een gevaarlijke tegenstander, zo bleek onlangs nog. De tweedeklasser stuurde landskampioen Standard vorige week met een 2-0-nederlaag richting Luik. STVV won echter wel op Den Dreef.

Leuven ging het best van start. De Vlaams-Brabantse ploeg kreeg op het kwartier een dubbele kans, maar Annys en Ruytinx kwamen niet tot scoren. Vijf minuten voor de pauze werd de dreiging van de thuisploeg beloond. Het was Kurt Weuts die na voorbereidend werk van Annys en Ruytinx kon scoren. Toch moesten de bezoekers niet met een achterstand gaan rusten, want in de slotseconden van de eerste periode maakte Wilmet op aangeven van Chimedza gelijk.

In de tweede periode speelde STVV een versnelling hoger, maar doelpogingen van Sidibe en Wilmet misten hun doelwit. Leuven reageerde via Schouterden, maar die stuitte op Mignolet. Op het uur moest Ruttens zich dan weer onderscheiden, hij stopte een poging van Chimedza. Beide ploegen gingen nog voor een tweede treffer, maar pogingen van Onana, Kose en Schouterden troffen geen doel. Onana deed dat wel, de topschutter uit de voorbije jaargang van de tweede klasse schoot een voorzet van Deferm in doel: 1-2, meteen de eindstand.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties