Chelsea profiteert niet optimaal

Wouter Laeremans
| 2 reacties
 Chelsea profiteert niet optimaal
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

West Ham United heeft een punt kunnen pakken tegen competitieleider Chelsea. Door het 1-1 gelijkspel in de Londense derby verstevigen de troepen van Ancelotti wel hun leidersplaats, omdat Manchester United gisteren verloor van Fulham.

Verlies tegen de Blues betekende de laatste plaats voor West Ham. Met Kerstmis in zicht wilden de Hammers dat ten allen koste vermijden. De thuisploeg kreeg net voor rust een penalty toen Ashley Cole middenvelder Jack Collison neerhaalde in de zestien. Alessandro Diamanti zorgde voor hoop bij het thuispubliek.

Scheidsrechter Dean doorprikte de ballon van West Ham en bestrafte een schijnbaar onschuldige tackle van Upson met een strafschop. Die moest driemaal hernomen worden, maar bij de vierde poging schoot Lampard (foto) de bal rustig voorbij Green.

Chelsea profiteert dus maar half van het verlies van eerste achtervolger Manchester United. De Mancunians hebben 37 punten en volgen nu op 4 punten van de Londenaars. Arsenal heeft als Aston Villa 35 punten, maar Wenger en co hebben een macth minder gespeeld. Ze kunnen dus nog voorbij Man U gaan. Liverpool lijkt zeker uitgeteld, want ze staan 16 punten achter de fiere leider. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties