Thiebaut: "Met zoveel nieuwkomers kan je geen groep vormen"

Maarten Van Bever
| 12 reacties
Thiebaut: "Met zoveel nieuwkomers kan je geen groep vormen"
Foto: © SC

Lierse ontvangt vanavond KV Mechelen. Aangezien het een inhaalwedstrijd van de achttiende speeldag betreft, zijn de zeven nieuwkomers niet speelgerechtigd en dus hopen Gunter Thiebaut en Roel Van Hemert op een nieuwe kans.

Beide spelers kijken kritisch naar de huidige gang van zaken bij Lierse. "Als je 22 nieuwe spelers haalt, mag je als bestuur ook wel eens beginnen na te denken. We moeten wel eerst naar onszelf kijken, maar er moet niet alleen naar de spelers gekeken worden," zegt Thiebaut in GvA.

"Met zoveel nieuwkomers kun je gewoon geen groep vormen. Het is algemeen bekend dat je in voetbal vertrouwen moet geven aan spelers. Voetballers moeten weten dat ze iets fout mogen doen. Dan pas ga je beter spelen. Hier speel je met angst."

Thiebauts ploegmaat Van Hemert beaamt: "Er is bij Lierse dit seizoen te veel paniek geweest. Iedereen binnen de ploeg beseft de ernst van de situatie, maar met deze groep mag je eigenlijk nooit degraderen. Als wij tot op de laatste speeldag moeten spelen om erin te blijven, dan mogen de spelers, maar ook andere mensen, zich eens afvragen wat er is misgelopen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties