Lindegaard: "Rouleren van keepers noodzakelijk"

Koen Schaaphok
| 1 reacties
Lindegaard: "Rouleren van keepers noodzakelijk"
Foto: © SC

Sinds het vertrek van icoon Edwin Van Der Sar is er een opmerkelijke situatie in het doel van Manchester United ontstaan. Er lijkt geen vaste keuze te zijn als het om keepers gaat.

In Engeland rijzen vraagtekens rondom de keepers van Manchester United. In de voorbije wedstrijden gaf manager Sir Alex Ferguson Anders Lindegaard en David De Gea beurtelings speeltijd. Doordat beiden geen onuitwisbare indruk achterlaten, hebben The Mancunians momenteel geen vaste nummer één.
Deens international Anders Lindegaard ziet het niet als een probleem maar eerder als een logisch gevolg van het zware speelschema.
”In het moderne voetbal kan een keeper niet meer alle wedstrijden spelen. Dat is iets waaraan de mensen gewend waren. Maar tegenwoordig speel je vijftig, zestig duels per seizoen. Ik denk dat in de toekomst meer clubs hun keepers gaan rouleren”, aldus Lindegaard.

Aan het begin van het seizoen startte De Gea op Old Trafford als eerste doelman maar na een paar wedstrijden waarin de jonge Spanjaard een paar fouten maakte moest hij, net als in het voorbije seizoen, plaatsmaken voor Lindegaard. Die keept momenteel de op papier belangrijkste wedstrijden van Manchester United. “Ik zie geen problemen met het rouleren van de keepers”, reageert Ferguson. "Lindegaard en De Gea zijn beide goede doelmannen. Het belangrijkste is dat ze beiden de ervaring van de English game krijgen. Want ze hebben niet de routine die Van der Sar of Peter Schmeichel bij hun komst hadden”, besluit Fergie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties