Interview Supporters KV Mechelen: "Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 28 reacties
Supporters KV Mechelen: "Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt"
Foto: © SC

KV Mechelen, toch een kandidaat voor die zesde plaats in play-off I, begon met een heel magere één op twaalf aan het seizoen. Voetbalkrant.com ging ten rade bij de supporters. Die maken zich vooralsnog geen zorgen.

Door Sander De Graeve

“Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt”, aldus Gert Van Dyck, voorzitter van de supportersfederatie van KV Mechelen aan Voetbalkrant.com. “Normaal gezien starten we altijd goed en hebben we daarna een dipje. Nu we zo slecht gestart zijn, verwachten we dat er een reeks komt.”

De supporters van KV Mechelen zien het dus rooskleurig in, ondanks die één op twaalf. “Als je die matchen tegen Gent en Brugge ziet. We werden daar echt niet weggespeeld. Ook ons programma was erg zwaar met Standard, Gent, Club Brugge en Waasland-Beveren. Iedereen doet wat schamper over Waasland-Beveren, maar Anderlecht heeft het daar toch ook erg moeilijk gehad. Onze twee spitsen zijn ook pas twee weken bij de kern, hun inwerking heeft tijd nodig.”

“Dat een slechte start lang op een seizoen kan wegen? Dat is een cliché. Paniek is een slechte raadgever, dat is nog zo’n cliché. We zijn amper vier speeldagen ver. Als we geluk kennen kunnen we meedoen voor play-off I, dat hebben we voor het seizoen reeds gezegd. De laatste jaren werden we drie keer zevende en één keer achtste. Zo lang het stadion niet verbouwd wordt, kunnen we dat niet concreet als doelstelling stellen.”

Volgens Van Dyck zit er alvast genoeg kwaliteit in de kern. “Ik denk dat veel ploegen jaloers zijn dat wij een spits als Mokulu konden strikken. Iedereen droomt natuurlijk van versterkingen, maar met de middelen die we hebben konden we een mooie ploeg samenstellen.”

Één van de spelers die tegen Club Brugge erg goed speelde was Mats Rits, een speler die toch geen al te beste start nam. “Iedereen die hem al zien spelen heeft, weet dat die jongen talent heeft. De Belgische clubs willen echter wel talenten brengen, maar die moeten dan ook meteen renderen. Het is net normaal dat jongeren goede prestaties met mindere afwisselen.”

De jongeren worden alvast omringd door ervaren spelers. “Cordaro, Destorme, De Witte en Mokulu, dat zijn toch spelers die al heel wat ervaring in eerste klasse hebben. Steven De Petter missen we momenteel wel. Hij is een speler die, wanneer het zoals nu niet goed gaat, met zijn onverzettelijkheid het team over de streep kan trekken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties