Élke week discussie, deze bepalende wedstrijdfases had een videoref opgelost

Redactie
| 13 reacties
Élke week discussie, deze bepalende wedstrijdfases had een videoref opgelost
Foto: © Photonews

Er gaat geen speeldag in de Jupiler Pro League voorbij zonder discutabele fases die een wedstrijd beïnvloedden. Voetbalkrant.com zet elke week de prangende momenten op een rij waar de videoref en doellijntechnologie soelaas konden bieden.

VIDEOREF

Club Brugge - KV Mechelen: twee strafschopfases

Vrijdagavond opende Club Brugge de score tegen KV Mechelen na een érg lichte strafschopfout van Xavier Chen op José Izquierdo. De videoref, die overigens aanwezig was op de parking, had een beter oordeel kunnen vellen over die fase. Voordien was er ook een duidelijke fout in het andere strafschopgebied: Denswil trok Vitas neer. Toen ging de bal niet op de stip.

Oostende - Genk: vuile fout van Bailey

Niemand die weet wat Leon Bailey bezielde om in Oostende het been van de brave Franck Berrier bijna in twee te stampen. Het Genkse goudhaantje kreeg slechts geel voor de drieste frustratietrap. Nadien kreeg hij wel nog een tweede gele kaart en moest hij uiteindelijk toch met rood van het veld. Maar de eerste fout op Berrier verdiende al een donkerrood karton.

Standard - Zulte Waregem: onterecht rood en strafschopclaims

Bij Essevee hadden ze maar wat graag een videoref gezien op Sclessin. In de eerste helft werden alle cruciale beslissingen van de scheisdrechter in het nadeel van de de ploeg van Francky Dury gefloten. Leye (duidelijke trekfout) en Cordaro claimden een strafschop en Soualiho Meïté kreeg dubieus rood. Zulte was woest, Standard trok er zich niets van aan en won met 4-1.

Anderlecht - Moeskroen: elleboog van Spajic

Bij een riante voorsprong trakteerde Uros Spajic Anderlecht-huurling Trezeguet op een staalharde elleboogstoot in de grote rechthoek. De camera's stonden erop, rood en strafschop was de enige juiste beslissing. De scheidsrechter liet gewoon doorspelen.

DOELLIJNTECHNOLOGIE

Geen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties