Marc Degryse formeel: "Zij verdienden de Brugse derby te winnen"

Marc Degryse formeel: "Zij verdienden de Brugse derby te winnen"
Foto: © photonews

Club Brugge en Cercle Brugge speelden zondag 0-0 gelijk. Nochtans verdiende de wedstrijd wel een winnaar.

Marc Degryse vond de Brugse derby een aangenaam kijkstuk, alleen vielen er geen doelpunten en was er geen winnaar voor deze wedstrijd.

“Met veel strijd en Club Brugge dat, gezien z'n reeks, eigenlijk moest en verdiende te winnen. Dat Club dat niet deed, lag aan het missen van echt goeie kansen”, zegt Marc Degryse aan Het Laatste Nieuws.

Het is dan ook kijken naar de spitsen van blauwzwart. “Jutglà hoorde een paar keer beter af te werken en ook bij Thiago zag je bij z'n invalbeurt de gebreken. Je kan wel argumenteren dat Warleson fantastisch keepte bij Cercle, en ik wil dat niet minimaliseren, maar van een spits van Club mag je toch verwachten dat hij 100 procent kansen makkelijker weglegt.”

Toch verdient ook de Vereniging felicitaties, zo oordeelt Degryse. “Ik wil wel nog een pluim geven aan Cercle en hoe Muslic zijn ploeg laat voetballen - onwaarschijnlijk welke energie ze uitstralen. Op basis van individuele kwaliteiten komen hun spelers niet in de buurt van Club en toch speelden ze een prima wedstrijd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties