Bizar: ploeg moest verliezen om eindronde te halen, laatste woord nog niet gezegd in de zaak

Bizar: ploeg moest verliezen om eindronde te halen, laatste woord nog niet gezegd in de zaak
Foto: © photonews

Het was een bizar moment afgelopen weekend in de tweede provinciale A Oost-Vlaanderen. Een ploeg moest er verliezen om meer zekerheid te hebben van de eindronde. En zo geschiedde uiteindelijk ook.

Als de topploegen uit de eindrangschikking ook een periodetitel hebben mogen vieren, dan schuift het laatste ticket voor de eindronde op naar de ploeg die in het eindklassement het beste wist te presteren in het seizoen.

1-5 verlies om eindronde te halen

In de Tweede Provinciale A Oost-Vlaanderen was er zo een gekke situatie ontstaan. Evergem werd kampioen, voor Laarne-Kalken, St-Laureins, Sleidinge, Eeklo en Maldegem. Evergem won echter geen periodetitel.

Dat deden Laarne-Kalken, St-Laureins en Sleidinge wel. De laatste periode had ook nog naar Maldegem kunnen gaan in plaats van naar Laarne-Kalken, maar dan moest Laarne-Kalken op de laatste speeldag verliezen van Eeklo.

Klacht tegen aansluiting doelman

En als Eeklo zou winnen van Laarne-Kalken, dan bleven ze vijfde in de stand en ging het laatste eindrondeticket via de competitie naar Laarne-Kalken. Eeklo zou op die manier naast een eindrondeticket grijpen.

Eeklo had vooraf laten weten dat het met een stevig B-elftal zou aantreden en deed 'het nodige', door met 1-5 te verliezen van Laarne-Kalken. De 8-2 zege van Maldegem tegen VSV Gent kwam daardoor te laat. De ploeg heeft wel klacht ingediend tegen de aansluiting van doelman Nick Heyman bij Eeklo en probeert zo alsnog de eindronde af te dwingen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (2A)

Nieuwste reacties