Hayen scoort alweer héél goeie punten, Degryse zwaar onder de indruk

Hayen scoort alweer héél goeie punten, Degryse zwaar onder de indruk

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nicky Hayen heeft nog altijd niet verloren in het eigen Jan Breydel. De coach ad interim doet het goed en toont lef, exact wat miste onder Ronny Deila. Zijn wissels tegen Union waren wedstrijdbepalend.

Club Brugge kon voor de rust weinig gevaar creëren, maar hield Union wel goed onder controle. Maar Hayen ging volledig voor de winst en wisselde bij de rust al twee keer. Offensieve wissels, zoals ze in Jan Breydel graag zien.

“Voor de tweede helft wil ik de goede vervangingen van Hayen benadrukken", zegt Degryse in HLN. "Hij wacht niet nog eens 15 minuten af, maar brengt al bij de rust Skov Olsen en Vetlesen, met Odoi die verhuist naar de rechtsachter."

"Hayen ging vol voor creativiteit richting de supporters. Eerst moest Club die wereldgoal van Teklab incasseren, maar daarna volgde nog een offensieve ingreep met Nusa."

"Het rendeerde met die assist van Jutgla, die ik beter vanuit het centrum vind. En dan is er Skov Olsen die twee keer met zijn klasse en kwaliteit scoort. Als hij fit is en ruimte krijgt, kan hij een kampioenenmaker zijn.”

Een gelijkspel maakt wel dat Club zondag ook weer vol voor de winst moet gaan op Anderlecht. "Dan had een punt volstaan, nu moeten ze winnen om hun lot in eigen handen te houden. Het wordt een klassieker om naar uit te kijken. Maar ook respect voor Union hoe ze er op Club ook alles aan gedaan hebben om een waterkans op de titel te houden.”
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties