Top & Flop: Mujangi Bia en de Essevee-soap

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 33 reacties
Top & Flop: Mujangi Bia en de Essevee-soap
Foto: © SC

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de speeldag. Deze week kruipt opnieuw Aernout Van Lindt in zijn pen.

Top

Geoffrey Mujangi Bia

Soms zeggen statistieken genoeg. Als je drie rozen weet te maken op een speeldag, dan ben je misschien wel de held van die speeldag. Mujangi Bia was een gesel voor Lierse en is duidelijk snel in vorm geraakt. Was hij op Mechelen nog niet eens zo sterk voor zijn doelpunt, dan heeft hij ondertussen wel – Xanthi inclusief – vijf keer weten te scoren binnen de acht dagen. Zo heeft hij een groot aandeel in de zes op zes in de Jupiler Pro League en in de mogelijke plaatsing voor de volgende ronde in Europa.

De misnoegde invallers

Zowel Olafur Skúlason (Zulte Waregem) als Fabien Camus (Racing Genk) begonnen goed aan de jaargang 2013-2014. Beiden werden echter dit weekend door diverse omstandigheden bedankt met een plaatsje op de bank. Daar waren beide spelers allerminste over te spreken – lees de reactie van Skúlason HIER en de reactie van Camus HIER – en het zit hen hoog. Toch besloten ze dit weekend vooral met de voeten te antwoorden. De IJslander besliste eigenhandig de wedstrijd, terwijl Camus de wedstrijd in een definitieve plooi legde.

Massimo Bruno

Anderlecht veerde op na de belabberde prestatie van tegen Lokeren vorige week. Bij veel spelers was er dag en nacht verschil op vijf dagen. We hadden hier dus ook het hele team kunnen roemen, maar bij de landskampioen sprong Massimo Bruno er toch nog bovenuit. Hij scoorde twee keer en was de hele wedstrijd omnipresent.

Flop

Soap Zulte Waregem

“Nergens beter dan thuis klinken woorden sowieso oprecht”, aldus de begingeneriek van de gekende soap op één. De Gaverbeek kunnen we dan de laatste week bezwaarlijk nog een thuis noemen. Daar is Malanda terug, het stamnummerverhaal is ook nog niet vergeten bij de fans en wat deze week gebeurde omtrent de aanvoerdersband hoort bij de meest ongeloofwaardige wendingen in een soapserie sinds JR Ewing terug tot leven kwam in Dallas. De groeipijnen van een kleine club in de poging een topclub te worden.

Groeipijnen Ghelamco Arena

Ook groeipijnen zijn er in en rond de Ghelamco Arena te noteren. De Arena is nog steeds niet volledig afgewerkt en ziet er dan wel van buiten retestrak en geweldig uit, binnenin is er toch nog werk aan de winkel. En ook rondom het stadion is er wel degelijk een mobiliteitsprobleem. Een nieuw stadion is er, maar qua wegen rondom de Arena is het nog enkele maanden wachten alvorens de problemen van de baan zullen zijn. Een oorzakelijk verband suggereren met het ongeval van de vriendin van Mboyo doen we zeker niet, maar we willen van de gelegenheid wel gebruik maken om nogmaals onze sterkte aan vrienden en familie te betuigen en de hoop op veel beterschap.

De flauwe ex-spelers van het weekend

De meeste spelers hebben wel een ex-club waar ze om een of andere reden het goed willen tegen doen. De fans van je ex-club zetten je meestal wat extra onder druk, waardoor je als speler geneigd bent alles te geven. Dit weekend kwamen enkele ex-spelers echter niet echt uit de ver: Pedersen was een van de bleekste spelers bij AA Gent tegen zijn geliefde KV Mechelen, de invalbeurt van Marvin Ogunjimi (OHL) tegen Genk zal heel snel vergeten zijn en wat Chevalier in tien minuten allemaal tevergeefs probeerde tegen Zulte Waregem doet ook niet echt het beste vermoeden.

Ongeluksvogel

Met sommige zaken kan je de historie ingaan. Zo zal Frank Boeckx de historie ingaan als de eerste blunderende doelman in de Ghelamco Arena. Al is de echte ongeluksvogel dan misschien wel Benjamin Mokulu. Hij scoort het eerste officiële doelpunt in de Gentse Arena, maar beseft na de verloren wedstrijd dat zoiets enkel een voetnoot in de historie van het voetbal wordt, terwijl de verloren punten binnen 28 speeldagen evengoed terug het verschil tussen play-off I en II kunnen zijn. Iets wat ook het aanvallend geweld van Kortrijk zich aan de Gaverbeek zal hebben bedacht overigens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties