Reactie Daarom verkoos Preud'homme Oularé boven Castillo

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 19 reacties
Daarom verkoos Preud'homme Oularé boven Castillo
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michel Preud'homme dropte Obbi Oularé gisteren verrassend in zijn basiself. Tom De Sutter was ziek en Nicolas Castillo zat gewoon op de bank. De Luikenaar geeft tekst en uitleg.

Cédric De Volder in Brugge

Obbi Oularé heeft iets met een entree maken. De 19-jarige aanvaller smukte enkele maanden geleden zijn eerste basisplaats (tegen KV Kortrijk, nvdr.) op met een doelpunt. Hij verdween eventjes uit beeld, maar ook gisteren was de spits goed voor twee doelpunten.

"Het was voor jullie misschien een verrassing dat ik Obbi liet starten", legt Michel Preud'homme uit. "Maar dat was het voor mij helemaal niet. Ik zie elke minuut van onze trainingen, hé. Hij was de voorbije dagen enorm gretig."

We stomen Obbi klaar om hem op termijn langer te laten spelen

Maar dan nog schoof de T1 van blauw-zwart Nicolas Castillo opzij. "Nico had nog wat last aan de achillespees na de wedstrijd van afgelopen vrijdag. Al kon ik ook beiden aan de aftrap gebracht hebben."

Enkele maanden geleden kampte Oularé nog met een fysieke achterstand. Kan hij ondertussen een volledige wedstrijd aan? "Hij heeft zijn kans gekregen en gegrepen", besluit Preud'homme. "Hij evolueert zoals we hadden verwacht. We stomen hem klaar om op termijn langer te spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

 Speeldag 1

Nieuwste reacties