Reactie Ook centraal liep niet alles op wieltjes: "Ik wil snelheid in mijn verdediging, Jan en Toby hebben die kwaliteit niet"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Brussel
| 15 reacties
Ook centraal liep niet alles op wieltjes: "Ik wil snelheid in mijn verdediging, Jan en Toby hebben die kwaliteit niet"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De tegengoals die de Rode Duivels slikten tegen Noorwegen, waren niet bepaald door geweldige voetballende acties van de bezoekers. Neen, de nooddefensie van de Belgen was een paar keer zo lek als een zeef.

Marc Wilmots én zijn Noorse tegenhanger hadden het reeds over de vleugelverdedigers. "België heeft eigenlijk geen backs", liet die laatste optekenen. Maar ook centraal in de defensie waren er heel wat moeilijkheden.

Axel Witsel en Radja Nainggolan pikten de infiltrerende middenvelders niet op

-Marc Wilmots

Op diepe ballen werd er niet altijd secuur gedekt én er lag ruimte in de rug. "In mijn verdediging wil ik snelheid", aldus Wilmots. "Maar dat zijn niet de sterkste punten van Toby Alderweireld en Jan Vertonghen. Zij moeten het hebben van positiespel en duelkracht."

Het gemis van Kompany laat zich opmerken. "Hij kan een doorgebroken speler nog gaan terughalen, maar hij is er niet bij." Of Wilmots zijn defensie tegen Italië ook zo hoog kan of zal zetten, liet hij in het midden.

Zolang we één goal meer maken dan de tegenstander, ben ik tevreden

-Marc Wilmots

"Bij die diepe ballen was het vooral een probleem dat de kapitein mocht doorschuiven van het middenveld. Axel en Radja pikten die te weinig op." Toch waren er ook positieve punten te rapen.

"Je kan alles op twee manieren bekijken. We gaven twee goals weg die vermijdbaar waren, dat is negatief. Zolang we één goal meer maken dan de tegenstander, ben ik tevreden", sloot Wilmots af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws