Reactie Debutant Foket onder de indruk: "Het was toch even schrikken"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Amsterdam
| 10 reacties
Debutant Foket onder de indruk: "Het was toch even schrikken"
Foto: © photonews

Thomas Foket kreeg onverwacht een volledige helft tegen Nederland voor de kiezen aangezien Meunier een kleine blessure opliep. Hij was duidelijk onder de indruk, maar leverde toch een degelijke invalbeurt af.

"Ik mocht spelen en niet zomaar eventjes", aldus een tevreden Foket achteraf. "Het was wel verschieten. Meunier voelde iets en ik moest in de rust snel wat spurtjes trekken en invallen." Het maakte zijn eerste minuten er niet makkelijker op.

"Ik trapte in het begin wat op mijn adem, maar daarna kwam ik beter en beter in de wedstrijd. De coach zei ook dat ik goed inviel, dat geeft uiteraard vertrouwen", ging een gelukkige Foket verder. Hij heeft er alvast een unieke drie dagen opzitten.

Hij voelde ook het vertrouwen van zijn teamgenoten, toch wereldspelers. "De ploegmaats hebben mij goed opgevangen in de wedstrijd. Ze gaven positieve richtlijnen, daardoor kon ik groeien in de wedstrijd."

Zijn souvenir hield hij bij. "Mijn shirt hou ik de eerste keer liever zelf bij. Dat ik voor heel België speelde? Tijdens de wedstrijd ben je daar niet mee bezig. Of ik Meunier ook zal vervangen tegen Estland? Ik denk dat het gewoon uit voorzorg was."

Bekijk hieronder de volledige reactie van Thomas Foket. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws