Van Buyten viert volgende week titel

Philippe Crols
| 1 reacties
Van Buyten viert volgende week titel
Foto: © SC

Daniël Van Buyten mag volgende week de titel vieren in Duitsland. Bayern München won afgelopen weekend van Bochum terwijl concurrent Schalke faalde. Voorts zijn alle andere Belgen definitief gered.

Daniël Van Buyten (foto) kampt al een poos met enkele kleine kwaaltjes en daarom hield trainer Louis van Gaal onze landgenoot een hele wedstrijd op de bank tegen Bochum. De verdediger zag zijn team met 3-1 winnen. Omdat concurrent Schalke verloor, is de titel ook zo goed als binnen voor Bayern. De club uit München heeft drie punten voorsprong op Schalke. In Duitsland is er nog een speeldag te gaan en geeft het doelsaldo de doorslag bij gelijke punten. Ook hier is Bayern ruim in het voordeel (+39 / +22). Tenzij er volgende week nog iets waanzinnigs gebeurt, kan Bayern een feestje vieren.

Logan Bailly en Filip Daems (Borussia Mönchengladbach) zijn net als Manasseh Ishiaku (Köln) gered. Zuur voor Gladbach was wel dat het afgelopen weekend met maar liefst 6-1 verloor van Hannover, een ploeg die nog volop knokt voor het behoud. Bailly incasseerde dus zes goals, Daems werd al na 22 minuten naar de kant gehaald. Toen stond het 1-0.

Köln pakte thuis een puntje tegen SC Freiburg (2-2). Dat gebeurde zonder Manasseh Ishiaku, die niet in de kern zat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties