Milan loopt verder uit

Andrea Doino

Milan staat weer een stapje dichterbij om zijn titel te verlengen. Tegen Lecce wonnen ze met 2-0, terwijl eerste achtervolger Juventus 0-0 gelijkspeelde. De voorsprong op de Oude Dame bedraagt nu vier punten.

Milan doet een goede zaak voor de Scudetto
Na de nipte kwalificatie in de Champions League heeft Milan nu ook een goede zaak gedaan in de Serie A. Zlatan Ibrahimovic was de man van de match met een assist en een doelpunt.

Na zes minuten moest Lecce al achter de feiten aanlopen. De Zweedse aanvaller kreeg de bal op een acrobatische manier tot bij Nocerino die zijn negende doelpunt van het seizoen maakte. Na dat doelpunt probeerden de Rossoneri meteen de score te verdubbelen. Milan liet de bal goed rondgaan en liet Lecce al de hoeken van het veld zien. Robinho, Van Bommel en Emanuelson hadden pech bij hun pogingen.

In de tweede helft was er ook maar één ploeg op het veld. Ibrahimovic maakte zijn negentiende doelpunt van het seizoen in 21 wedstrijden op aangeven van de Braziliaan Robinho.

Juventus speelt weer gelijk
Tegen Genoa speelden de Bianconeri al voor de zesde keer gelijk in zeven wedstrijden. Genoa heeft zijn punt vooral te danken aan zijn doelman Frey en een fout van de scheidsrechter. Het doelpunt van Juventus-speler Pepe werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

Nochtans heeft de Italiaanse recordhouder voldoende kansen gehad om te scoren. Genoa mag tevreden zijn met het felbevochten punt, terwijl de Oude Dame dringend drie punten moet halen, willen ze de achterstand op Milan niet vergroten.