Oudenaarde naar linkerkolom na zege

carol Vander Cruyssen
| 0 reacties
Oudenaarde naar linkerkolom na zege
Foto: © SC

Oudenaarde versloeg nipt maar verdiend Boussu Dour. De jarige Dempsey Vervaecke scoorde in de slotfase de bevrijdende treffer. Oudenaarde is nu subtopper, Boussu Dour glijdt na een schamele 2 op 15 af naar de buik van het klassement.

Mooi verjaardagsgeschenk voor Vervaecke 

De thuisploeg vond in de openingsfase zijn draai niet en moesten het initiatief aan de bezoekers laten. De ploeg uit Dour slaagde er echter niet in om doelkansen af te dwingen. Oudenaarde kwam beter in de wedstrijd en doelman Dutoit had een heel knappe redding op een kopbal van Van Den Bossche. Op slag van rust duwde diezelfde doelman een hard schot van Martens via de vingertoppen tegen het doelkader. Na de rust was Oudenaarde baas, maar opnieuw Dutoit redde de meubelen op een kopbal van De Wilde. Aan de overzijde kwam Koffi oog in oog met doelman Merlier, die zijn hoek goed verkleinde, waardoor de topschutter van BD naast besloot. Een kwartier voor affluiten devieerde de ingevallen Vervaecke een schot van meert met het hoofd voorbij de kansloze Dutoit. De jonge spits bezorgde zichzelf hiermee een mooi verjaardagsgeschenk. Schamp miste op de counter de verdubbeling, terwijl Merlier goed in de voeten ging van de doorgebroken Umunegbu. Op een ultieme vrije trap van Koffi, etaleerde de ex Zulte-Waregem doelman zijn goede vorm. 

STVV laat kans op 2de plaats liggen 

Oudenaarde herpakte zich na de nederlaag van vorige week bij hekkensluiter Brussels en schuift nu naar de linkerkolom van het klassement. Boussu Dour zakt na een knappe start weg naar onderen. STVV kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Eupen en mist zo de kans om naast Westerlo te komen. De topper tussen Westerlo en Antwerp eindigde vrijdag al op een doelpuntenloos gelijkspel. Oostende kan deze namiddag, in geval van een zege tegen Tubeke, op de 2de plaats komen. Aalst kan op een gedeelde 3de plaats komen, als het wint van Visé. Moeskroen-Péruwelz verloor het duel der kampioenen van 3de klasse. Dessel wordt hierdoor knap 6de, Moeskroen sukkelt verder in de middenmoot. Na 8 verliesbeurten, wat leidde tot een trainerswissel, kon SK Sint-Niklaas eindelijk nog eens een punt pakken. Het werd 1-1 tegen KSV Roeselare. De Klaasjes blijven echter wel laatste. Heist pakte na de broodnodige zege van vorige week tegen Dessel, nu een punt op het veld van Lommel United (1-1). De kloof met een veilige plaats blijft echter aanzienlijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties