Anderlecht zoekt zijn backs in het buitenland: "Dit is een structureel probleem waar we over moeten nadenken"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 22 reacties
Anderlecht zoekt zijn backs in het buitenland: "Dit is een structureel probleem waar we over moeten nadenken"
Foto: © photonews

Met de Hondurees Andy Najar en de Nederlander Alexander Büttner heeft Anderlecht twee buitenlandse flankverdedigers op zijn backs staan. En dat zal de komende jaren niet anders zijn.

Ook in de jeugdreeksen is de back een knelpuntpositie. In die optiek haalde Anderlecht de Ghanese rechtsachter Emmanuel Sowah en de Braziliaanse linksachter Glecio Rodrigues Leite, beiden 18, in huis voor de beloftenploeg. (Lees er HIER meer over)

Die rekrutering is een noodzaak voor paars-wit. "Als wij een positie niet kunnen invullen met jong Belgisch talent dat we zelf hebben opgeleid, dan kijken we over de landsgrenzen heen", licht hoofd jeugdopleidingen Jean Kindermans toe bij Voetbalkrant.com.

Jonge voetballers willen doelpunten maken of op de nummer 10 spelen

Jean Kindermans

"Er zijn een aantal posities die we overbevolkt hebben en een aantal plaatsen die onderbevolkt blijven. De nationale jeugdploegen hebben exact dezelfde lacunes als de clubs."

Want vleugelverdediger is niet bepaald een aantrekkelijke positie voor jonge spelers. "Die willen doelpunten maken of op de nummer 10 spelen", beseft Kindermans. "De back blijft een rariteit waar je naartoe groeit als je op andere posities niet meer uit de voeten komt. Het is een structureel probleem waar we eens over moeten nadenken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties