Antwerp legt nieuwe trainersstaf met T1, T2 en T3 uit en welke rol nu voor Bico is weggelegd

Dirk Pieters en Redactie
| 16 reacties
Antwerp legt nieuwe trainersstaf met T1, T2 en T3 uit en welke rol nu voor Bico is weggelegd
Foto: © Voetbalkrant.com

Royal Antwerp FC hervormde deze week nog maar eens zijn trainersstaf. De Great Old haalde twee nieuwe pionnen naar de club en zette John Bico op een andere post. Donderdag gaf de club meer uitleg bij die beslissing.

"David Gevaert wordt onze T1, Sadio Demba T2 en Jeffrey Rentmeister T3", gaf Yorik Torreele, Chief Operations, aan op de persbabbel. "Sadio kent onze ploeg en de competitie. Jeffrey wilden we een kans geven omdat hij de Proximus League van nabij volgt. Het is dus niet Wim De Decker geworden. Hij blijft de samenwerking met China doen."

"Het is niet abnormaal dat je twee à drie trainers hebt. De assistenten moeten de hoofdtrainer nu beter ondersteunen. Dat zou in de toekomst beter moeten verlopen."

Overkoepelende functie voor Bico

En wat met Bico dan? "Bico wou in de beginfase heel dichtbij de spelerskern staan, om snel iedereen te kennen. En dat is op deze manier ook gegaan", aldus Torreele.

"Bico gaat nu overkoepelend te werk en is verantwoordelijk voor de trainersstaf. Hij moet meer een contactpunt zijn voor de trainers en dus niet voor De Cuyper. De transfers blijven de beslissing van hoofdverantwoordelijke De Cuyper, maar Bico mag net zoals alle trainers suggesties doorgeven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties