Kroatië - Turkije: De rocker tegen de vulkaan

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Kroatië - Turkije: De rocker tegen de vulkaan
Foto: © SC

Kroatië – Turkije wordt in alle opzichten een warme wedstrijd. De Weense binnenstad wordt overspoeld door Turkse en Kroatische supporters, die voor een uitgelaten sfeer zorgen. Op de bank in het Ernst Happel-stadion belooft het echter ook heet te worde

Vanuit Bazel

Met Slaven Bilic (Kroatië) en Fatih Terim (Turkije) staan twee bondscoaches tegenover elkaar die als geen ander hun ploeg weten te motiveren en op te jutten voor een voetbalwedstrijd.
 
Bilic, met 39 jaar de jongste van het trainersgelid in Zwitserland en Oostenrijk, gebruikt zijn voorliefde voor rockmuziek als motivatie voor zijn spelers. De gitarist die met zijn band Rawbau het EK-lied Vatreno Ludilo uitbracht, speelde voor de groepswedstrijd tegen Duitsland muziek van de heavy metal-groep Thompson. Opvallend: de nationalistische band is omstreden vanwege zijn fascistische teksten.
 
Aan de andere kant heeft Fatih Terim geen muziek nodig om zijn spelers aan te sporen het onderste uit de kant te halen. Terim is een wandelende vulkaan en spuwt vuur met zijn ogen. Geen enkele speler durft het aan om niet tot het uiterste te gaan. Wie toch tegen Terim ingaat, zal het geweten hebben. De 51-voudige international ging vrijdag in Genève bijna op de vuist met vier kritische journalisten, maar werd tegengehouden voor er rake klappen vielen. De zaak is echter nog niet uitgeklaard voor Terim. “We zien elkaar wel in Istanbul”, klonk het dreigend.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws