Barthez zwaar geschorst

Kristof Blomme
| 0 reacties
Barthez zwaar geschorst
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Fabien Barthez, de Franse doelman van Marseille, heeft een schorsing van drie maanden gekregen. Dit kan zelfs nog verdubbeld worden als hij zich in de toekomst nog eens misdraagt.

In februari speelde Marseille vriendschappelijk in Casablanca. De match werd stilgelegd nadat Barthez scheidsrechter Abdellah El Achiri belaagde. Volgens de Marokkaanse scheidsrechter zou Barthez hem gespuwd hebben. De TV-beelden gaven de arbiter gelijk. Deze schorsing is een kaakslag voor Marseille. De club is namelijk nog in een felle strijd gewikkeld voor het derde Champions League ticket. Deze schorsing heeft geen betrekking op de nationale ploeg. Hierdoor zou de keeper er gewoon kunnen bijzijn als Frankrijk speelt tegen Ierland, Zwitserland en Argentinië.

De excentrieke doelman heeft al een lange carrière achter de rug. Van Toulouse vertrok hij naar Olympique Marseille begin de jaren '90. Met deze ploeg won hij in 1993 de Europacup I. Daar was Raymond Goethals toen nog trainer. Nadien vertrok hij nog voor vijf jaar naar Monaco. Na dit Franse avontuur speelde hij voor Manchester United. Uiteindelijk keerde hij terug naar Marseille. Met Frankrijk werd Barthez Europees- en Wereldkampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties