Bangoura: 'Nu moet ik me klaarstomen'

Kevin Van Cutsem
| 0 reacties
Bangoura: 'Nu moet ik me klaarstomen'
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Gisteren kreeg de ganse groep van Standard een dagje vrijaf, met uitzondering voor Sambegou Bangoura en Christian Negouai. De twee moesten hun conditionele achterstand op de rest van de spelersgroep goedmaken. Bangoura had daar bovenop nog te kampen met een vorm van malaria waarover de wildste geruchten de ronde deden. In een interview met La Meuse, geeft de speler zijn versie van de feiten.

”Die geruchten zijn flauwe kul. Waarom zegt men dat ik mijn vliegtuigticket niet kon betalen? Zo'n zaken worden georganiseerd door de Federatie, en daar komen spelers nooit in tussen. Het is na de wedstrijd tegen Tunesië dat ik me onwel begon te voelen. Na een tijdje werd ik opgenomen in het ziekenhuis van Conakry, en werd daar uitstekend verzorgd. De medische staf was zelfs beledigd dat Standard vroeg om me te repatriëren naar België. Wat denkt men wel in Europa ? Dat er in Afrika geen goede dokters bestaan ?”
 
Toch duurde het een hele tijd eer men iets vernam van Bangoura. “Ja, de communicatie is een probleem in mijn land. Of beter gezegd, de transmissies. Maar laat me nogmaals herhalen dat ik nog nooit te laat arriveerde op Standard. Nooit!”

Wanneer het over de toekomst van de spits gaat, blijft Bangoura vaag. “Ik lig nog onder contract voor één seizoen, en zal dit respecteren. Mijn belangrijkste opgave is nu me klaar te stomen voor het nieuwe seizoen. Ik kreeg het groene licht van de Federatie en van het CHU.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties