Interview Tevredenheid in Dender-kamp

Bart Hermans
| 0 reacties
Tevredenheid in Dender-kamp
Foto: © SC

Na de match tegen Anderlecht hadden we een gesprek met de doelpuntenmakers Destorme en Munyaneza. Een zichtbaar tevreden Destorme met zijn fles Champagne in de hand stond ons als eerste te woord:
 
Het eerste punt in de hoogste nationale voor Dender, een opluchting?
 
“Jazeker is dit een opluchting. We hadden vandaag niet echt verwacht dat we iets gingen pakken. We hadden wel afgesproken om er voor te gaan en te knokken en dat er dan een punt uit voort komt is ongelofelijk. Het is mooi meegenomen en hopelijk zal dat vertrouwen geven voor de komende weken.”
 
Jullie komen snel 0-2 achter en Anderlecht plooit dan wat terug?
 
“Ja, volgens mij dachten ze bij 0-2 dat het binnen was en wilden ze het rustig uitspelen en er misschien nog eentje bij doen. Maar ze hadden niet gerekend op dit Dender dat blijven knokken is en we zijn mooi teruggekomen. We hebben bewezen dat we kunnen vechten en tegen dit Anderlecht is het dan uitgekomen.”
 
Het loopt duidelijk beter en beter. Zeker met de nieuwe jongens er bij?
 
“Dat vind ik ook wel. De jongens die er nu bijgekomen zijn verdienen een pluim. Het is een beetje spijtig voor de jongens die er nu naast vallen maar dit hoort een beetje bij het eersteklasse voetbal. De ene week is het die speler die opgehemeld wordt en de andere week is het iemand anders. Als we maar die punten kunnen halen, dat blijft nog altijd het belangrijkste.”
 
Volgende week op Cercle Brugge. Daar moet toch iets te rapen zijn?
 
“Tja, dat dachten we tegen Roeselare ook en daar hebben dan ook niets gehaald. Dat punt vandaag heeft ons wel vertrouwen gegeven en ik hoop dat we volgende week op hetzelfde elan kunnen doorgaan. Hopelijk kunnen we een goed resultaat neerzetten en ik denk dat dan de trein vertrokken is.”
 
De allereerste keer man van de match in de eerste klasse?
 
“Het is voor mij een heel mooi moment. Dit is ongelofelijk. Ik had eigenlijk niet verwacht dat zoiets nog zou gebeuren. Ik draag dat op aan de hele ploeg, de technische staf en zeker ook de supporters. Ze hebben ons ook vandaag super gesteund en waren heel talrijk. Het is gewoon schitterend om een punt te halen tegen dit Anderlecht.”
 
De gelijkmaker kwam van Henri Munyaneza. Na de kritiek van de voorbije weken deed scoren hem ongetwijfeld deugd. We vroegen het hem na de match:
 
Het eerste punt is binnen voor Dender. Een goed gevoel?
 
“Het doet plezier om een punt te behalen. Dat doet de groep zeker deugd.”
 
Je scoort de gelijkmaker, jouw eerste doelpunt voor Dender.
 
“Ja, dat doet me veel plezier. Vooral ook omdat het me vertrouwen geeft om te trachten het verder goed te doen. Je put er moed uit voor de komende wedstrijden. De competitiestart was dan ook niet alles. Ik voelde de eerste matchen dat ik eraan moest werken om het beter te doen.”
 
Je kreeg nog niet de kans om samen te spelen met Sylla. Zouden jullie geen goed duo kunnen vormen in de spits?
 
“Nee, we speelden nog niet samen. Maar dat moet u de trainer vragen. Hij beslist of we al dan niet gelijktijdig op het veld staan.”
 
Hij was wel heel blij met jouw doelpunt.
 
“We schieten goed op met elkaar dus hij zal inderdaad wel meegeleefd hebben.”

Bart Hermans

Bron foto's : http://www.fcvdendereh.be
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties