Mogen Deschacht en Sonck spelen in clubverband?

De Nijs Michael
| 34 reacties
Mogen Deschacht en Sonck spelen in clubverband?
Foto: © SC

De voetbalbond staat tegenwoordig op zijn strepen. Marouane Fellaini ondervindt dat intussen, hij mag komend weekend niet spelen in clubverband omdat hij afhaakte bij de Rode Duivels. Olivier Deschacht en Wesley Sonck wacht mogelijk hetzelfde lot.

Marouane Fellaini laat zich vandaag aan de wijsheidstanden opereren. De speler van Everton kreeg eerst geen toestemming van Dick Advocaat omdat hij de speler van Everton wil opstellen in de wedstrijd tegen Estland, maar dit weekend draaide de Nederlander bij.

De Belgische bond heeft echter het recht om spelers die om medische redenen afhaken vijf dagen voor én na de interland aan de kant te houden bij hun club. Die regel wordt vanaf heden strikt toegepast, waardoor Fellaini niet mag spelen tegen Wolverhampton.

Die beslissing zou ook wel eens gevolgen kunnen hebben voor Olivier Deschacht en Wesley Sonck. Beide spelers moesten namelijk geblesseerd forfait geven voor de interlands tegen Turkije en Estland. Mogelijk moeten Anderlecht en Club Brugge het dit weekend dus zonder respectievelijk Deschacht en Sonck doen.

De regel is vooral sneu voor Deschacht, die er echt alles aan gedaan heeft om toch fit te raken voor de interlands van België. "We hebben besloten het reglement strikt toe te passen", reageert bondsvoorzitter De Keermaecker in HNB. "Maar ik ga hier geen bindende uitspraken over doen. We beslissen het maandag (vandaag, red)."

Mogelijk is er nog een achterpoortje voor beide spelers. De bond denkt er namelijk over na om de wedstrijden tegen Turkije en Estland als aparte selecties te bekijken. Zo zouden Deschacht en Sonck officieel dus niet opgeroepen zijn voor de wedstrijd van woensdag, waardoor ze volgend weekend mogen aantreden in clubverband. Hetzelfde zou kunnen gelden voor Igor De Camargo, maar de Standardspeler is sowieso twee tot vier weken buiten strijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties