Rukavytsya: “WK-kansen gaaf houden”

Wouter Laeremans
| 19 reacties
Rukavytsya: “WK-kansen gaaf houden”
Foto: © SC

Nikita Rukavytsya maakt een goede indruk op Schiervelde. De Australiër met Oekraïense roots die twee keer scoorde in de degradatietopper tegen Lokeren hoopt Roeselare in eerste te kunnen houden.

De aanvaller kende een woelige levensloop en belandde uiteindelijk bij FC Twente als duurste Australische transfer ooit: 766.000 euro om precies te zijn. Bij de Tukkers kon hij nog nooit een basisplaats afdwingen.

“Natuurlijk had ik op meer speelkansen gehoopt,  maar Twente is een topclub in Nederland”, legt Rukavytsya uit aan Het Nieuwsblad. “Tegen jongens als Bryan Ruiz kan ik nog niet op, maar ik heb er wel veel geleerd op technisch, tactisch en mentaal vlak.”

Een uitleenbeurt aan Roeselare leek de beste oplossing. “Met Bjarni Vidarsson heb ik nog heel even samengespeeld bij Twente en hij vertelde me over deze club”, vertelt de linkspoot. “Ik wist dat het degradatievoetbal was, maar dat maakt niet uit.”

De 22-jarige aanvaller wilde spelen en heeft twee doelen dit seizoen. “Ik wil Roeselare redden en mijn kansen gaaf houden op het WK in Zuid-Afrika. De jongste maanden werd ik door bondscoach Pim Verbeeck twee keer opgeroepen voor het A-elftal van Australië. We wonnen onder meer van Ierland. Alleen als ik bij Roeselare uitblink, zal ik deze zomer ook het WK kunnen spelen.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties