Koster: "Hebben gelijkspel zelf gezocht"

Nico Wieme
| 12 reacties
Koster: "Hebben gelijkspel zelf gezocht"
Foto: © SC

Club Brugge gaf opnieuw een voorsprong weg en dat stemt Adrie Koster ontevreden. De Nederlandse coach vond zijn team goed voetballen, maar na de openingstreffer van Kouemaha ging het licht bij sommige spelers uit. "Ze voerden de opdrachten niet meer uit."

Adrie Koster bleef schijnbaar rustig onder de nieuwe opdoffer die Club te verwerken kreeg tegen PAOK Saloniki. "Opnieuw verdienden we meer en opnieuw spelen we maar gelijk. Voor de pauze hebben we nochtans weinig weggegeven. Na de blessure van Jorn Vermeulen viel het even stil, maar daarna hebben nog kansen genoeg gekregen om de match al  voor de rust te beslissen."

Fouten afgestraft

"In de tweede helft wou ik Vitolo en Pablo Garcia meer onder druk zetten en dat voerden mijn spelers goed uit. We kwamen verdiend 1-0 voor en kregen zelfs kansen om verder uit te lopen. We haalden ons de problemen echter zelf op de hals. De druk op hun middenvelders viel weg, we voetbalden niet meer en dan wist ik dat PAOK met druk en schoten richting ons doel zou uitpakken. Onze fouten zijn weer afgestraft", vloekte de Clubcoach net niet.

Koster was duidelijk niet tevreden met het gelijkspel. "Dit is heel zuur, want we hadden de match in handen. OP het einde konden de Grieken zelfs nog de 1-2 maken, maar gelukkig hield Stijn Stijnen ons recht. Een nederlaag was zeker onverdiend geweest."

Elkaar helpen

Over de sterkte van de tegenstanders in de poule van blauw-zwart gaf de Nederlander een duidelijk beeld. "Iedereen dacht dat Villarreal de te kloppen ploeg was, maar zij gingen wel met 2-0 de boot in bij Dinamo Zagreb. Alle vier de ploegen zijn aan elkaar gewaagd. We zullen nog vijf matchen alles uit de kast moeten halen. Ik wens mijn Griekse collega veel succes verder en ik hoop dat we elkaar nog kunnen helpen", knipoogde Koster naar Pavlos Dermitzakis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties