Interview Meseure: "Ze zochten een excuus om me te dumpen"

Meseure: "Ze zochten een excuus om me te dumpen"
Foto: © SC

Opschudding in derde klasse deze week. Dessel Sport zette coach Karel Meseure aan de kant terwijl die de ploeg toch naar de tweede plaats leidde en een fantastische bekercampagne afwerkte. "Ze zochten een excuus om me te ontslaan", aldus Meseure aan onze redactie.

Meseure was twee jaar aan de slag bij de Kempense ploeg, maar voelde al langer dat het niet klikte met sommige mensen binnen de club. "Als Antwerpenaar diep in de Kempen gaan werken is niet makkelijk", aldus Meseure. "Maar vanaf het begin ondervond ik allerlei negatieve zaken. Niet van de spelers of mijn trainersstaf, maar van het bestuur, de fans, zelfs de kinesist."

"Twee jaar geleden wou niemand de ploeg overnemen toen ze na de eindronde hun drie beste spelers wegdeden bij Dessel. "Ik ben toen toch de uitdaging aangegaan en in mijn eerste seizoen behaalden we meer punten dan het seizoen ervoor. Maar we mochten niet deelnemen aan de eindronde van het bestuur."

En ook dit seizoen leek op rolletjes te lopen. "We speelden een ongelooflijke bekercampagne waarin we bijna Club Brugge uitschakelden. We stonden een hele tijd eerste tot een paar weken geleden. Maar alle kopploegen verliezen momenteel punten. Er is gewoon naar een excuus gezocht om me te dumpen. Het is gewoon beschamend en lachwekkend."

Vreven in de tribune
"Ik heb veel contact met trainers als Marc Brys en Dennis Van Wijk. Ook die vertellen me dat ze het niet begrijpen. En het ergste is dan nog dat ik wist dat ze al een paar weken aan het onderhandelen waren met andere coaches. Afgelopen weekend zat Stijn Vreven nog naast de sportief directeur in de tribune. Dat is toch een totaal gebrek aan respect?"

Meseure verlaat de club dan ook met een wrang gevoel. "Ze hebben lang moeten wachten op een excuus om me buiten te smijten. Overal kreeg ik appreciatie voor mijn werk, behalve op de eigen club. Ik deed zelfs alle scouting zelf. Zes op zeven was ik voor de club bezig. Ik gaf de eigen jeugd een kans, iets waar ze bij andere clubs om roepen, maar ook dan was het niet goed. Ik weet dat het een hypocriete wereld is, maar dat ik dit moet meemaken..."

Meseure wil zo snel mogelijk weer aan de slag. "Ik sta voor alles open. Ik was aan het werken om in tweede klasse aan de slag te gaan en dat is uiteindelijk ook mijn doel. Maar ik hoop vooral zo snel mogelijk weer een club te vinden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties