Reactie Van Damme: "Concentratieverlies achterin"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Van Damme: "Concentratieverlies achterin"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard speelde in Oostende sterk, maar liet defensief wat steekjes vallen. Kapitein Jelle Van Damme zag ook dat het achterin beter moet, maar was tevreden met de reactie op de eerste achterstand van het seizoen.

Sander De Graeve in Oostende

"Als verdediger wil je altijd de nul houden. We pakken hier twee vermijdbare doelpunten die we niet slikken als we geconcentreerd blijven. Bij die tweede goal van Oostende staat niemand in de buurt van Dessaer. Daar zullen we de beelden nog van zien om te kijken wat er zoal misliep", aldus Van Damme.

Hij is tevreden over de reactie na de eerste achterstand van het seizoen. "Die goal was een aaneenschakeling van kleine foutjes, maar we hebben er goed op gereageerd. Ons begin was niet goed, maar daarna begonnen we te voetballen zoals we eigenlijk moeten spelen, met een snellere balcirculatie."

Jelle Van Damme gaf met een kopbal op de doelman de aanzet voor de 1-2, een ingestudeerd nummertje, zo blijkt. "Door onze beweging creëren we ruimte in de tweede zone. We hebben erop getraind."

Met dertien zeges op rij lijkt Standard onklopbaar, Van Damme wil daar niet te veel aan denken. "Dat zijn statistieken voor de kranten, wij bekijken het match per match. De honger is er om nog beter te doen, de coach stimuleert dat ook."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties