Reactie KV Kortrijk en STVV maken nog steeds kans op PO1: "Daar doen we niet belachelijk over" en "Het wordt voor iedereen loodzwaar"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 9 reacties
KV Kortrijk en STVV maken nog steeds kans op PO1: "Daar doen we niet belachelijk over" en "Het wordt voor iedereen loodzwaar"
Foto: © photonews

KRC Genk is sedert dit weekend de nieuwe nummer 6 in de Jupiler Pro League. Op een punt achter de Limburgers volgen maar liefst vier ploegen met 33 punten.

Een van die ploegen met 33 punten is KV Kortrijk, dat zaterdag met 0-2 won op het veld van Sint-Truiden. "Over onze PO1-ambities moeten we niet belachelijk doen. Met nog drie thuismatchen en twee uitduels te gaan, doen we mee", geeft KVK-coach Glen De Boeck toe.

"Veel zal afhangen van de onderlinge partijen. De wedstrijd tegen Sint-Truiden was een sleutelmoment. Maar Standard rukt op in de stand, Zulte Waregem kocht goed in en ook STVV zal nog punten pakken. We focussen ons nu eerst op de bekerreturn tegen Genk. Die finale is once in a liftetime voor veel spelers en coaches."

Moordend programma voor STVV

Hoewel de Kanaries hun zesde plaats verspeelden, blijven ze meedoen voor de top 6. Al is het resterende programma met AA Gent, Anderlecht, KV Oostende, Sporting Charleroi en Club Brugge moordend.

"Het wordt voor iedereen nog een loodzwaar programma", aldus STVV-coach Jonas De Roeck. "Ik kan me niet herinneren dat we al makkelijke matchen speelden. De strijd zal tot de slotspeeldag duren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties